divendres, 20 de març del 2015

Per llepar-se els dits!!!

Avui volem compartir amb vosaltres la recepta d'un dolç típic d'aquesta època que ens encanta i que ens queda boníssima, la dels bunyols de vent.
Nosaltres en vam fer fa uns dies i els vam compartir amb la família que ens va felicitar.
Primer de tot vam anar a buscar els ous de les gallines de l'àvia i les llimones de l'arbre, feien una bona olor acabades de collir... i vam anar per feina.





Ingredients:

440 ml. de llet
35 gr. de sucre
250 gr. de farina
4 ous grans
la raspadura d'una llimona
un pessic de canyella en pols (opcional)
un pessic de sal
oli d'oliva (per fregir-los)
sucre glass (per empolvorar)

Preparació:

Tirem dins d'un cassó la llet i el sucre, remenem i ho posem al foc fins que bulli. 
Dins d'un bol gran posem la farina passada pel sedàs, la raspadura de la pell de la llimona ben fina, el polsim de canyella i la sal. Llavors hi tirem la llet ben bullent. S'ha de fer de cop per escaldar la farina,  ho remenem bé i sense parar anem afegint els ous d'un en un a mesura que la pasta els va absorbint. 
Aquesta pasta la deixarem reposar uns 10 minuts.
Passat aquest temps, ja podem fregir-los en una paella amb abundant oli d'oliva ben calent. Nosaltres ens ajudem amb dues culleretes de postres per donar la forma més o menys rodoneta i per anar tirant dins la paella. De tota manera, no us preocupeu massa per la forma perquè de seguida veureu com s'inflen i com es van girant sols a mida que es van fregint.
Finalment els acabem endolcint arrebossant-los amb el sucre glass.I llestos!!!























Us animem a fer-los, és una recepta molt fàcil i senzilla, ja veureu com tota la família us en llepareu els dits.
Ja ens direu com us han quedat. 
Bon profit i molt bon cap de setmana!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada